Pages

December 24, 2016

Penjimatan memilih barang dapur

Kak ipaq : beli beras jenama apa ni? Sedap lak rasa beras dia.
Aku : tak tahu la akk sbb beli apa pun focus pada harga. Tiap2 bulan beras yg harganya paling murah itu lah menjadi pilihan..lnsg tak tgk jenama.

Dapat jimat 50sen satu brg pn da ok da hahaha
Dgn sifat kedekut haji bakhil tu pun belanja brg dapur cecah 2-3 ratus tau tu tak dikira barang basah tiap2 mgu 100.. Mkn utk 2org masih jimat lg ke makan dirumah??

Tetengah pagi buta cm ni terindu nk tulis kat blog. Tengah jalan , makan , drive time time buat keje la memacam benda terlintas nk tulis kt blog. Bila bukak je tkde benda nak cerita..

6 comments:

  1. kalau makan berdua, makan luar je la... tak payah penat2 siang ikan, basuh pinggan.. jimat air dan gassss.... hehehe

    tapi sekali sekala si suami confirm nak merasa air tangan isteri gakkk :-)

    ReplyDelete
  2. "Tetengah pagi buta cm ni terindu nk tulis kat blog. Tengah jalan , makan , drive time time buat keje la memacam benda terlintas nk tulis kt blog. Bila bukak je tkde benda nak cerita.."

    macam sama je..haha..blank terus plak tu..

    ReplyDelete
  3. kite same laa ma! tak kire laa jenama ape.. yg penting murah.. hihi

    ReplyDelete
  4. harga barang naik, memang kena berjimat. makan pun kena catu.

    ReplyDelete
  5. untung suami dapat isteri berjimat cermat macam nih.. hehehe

    ReplyDelete
  6. Paling murah tapi sedap kira okay ah tu kan? Hahah. Beras dekat rumah Nad pun tiap bulan tukar.

    ReplyDelete