Pages

October 17, 2016

Tips untuk cable usb apple tahan lebih lama



Siapa pengguna apple akan tahu betapa teruknya kualiti cable usb... Habis jaga pn mesti nk rosak jugak.. Rasa mcm cable samsung tu semua lagi ok kot... Penah merasa tukar cable 3kali masa pakai ipad (  zaman blaja pakai duit ptptn ). Masa tu gigih beli cable ori RM89.. Baru ni kan ada dapat lucky draw iphone baru pakai.3bulan cable da rosak beb..

cite dia skrg ni Org tak pakai la cble ori........

Betol korg gi beli yg tak ori ok. Sama je tahan lama juga betri phone kalau cable rosak lagi pun tak sakit hati sgt. Harga pun RM 6.50 kat d.i.y hehehe





14 comments:

  1. skrg siap ada yang colourful lagi kabelnya... tapi time dia nak rosak, rosak jugakkkk... hehe

    ReplyDelete
  2. Ok ke x rasanya ikut pada nasib, kadang2 yg murah pun ok je... Klu cikna suka lg yg murah rosak blh buang xralat sngt then beli baru..;-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. aah ikut nasib tu btol hehehe tp sbb murah x sakit hati..

      Delete
  3. hahaha.. tu je tips dia.. hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha sbb mmg da cr tips nk jaga yg ori mmg tk jumpa. ni kira tip nk gantikan yg ori kpd yg local ;p

      Delete
    2. ni bukan utk tahan lama, tapi supaya kalau rosak pun tak sakit hati. haha

      Delete
  4. serik guna iphone sebab aksessori dia bukan main mahal.. macam guna merz atau bmw jer haahahaa

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha melmpau tau smpai ke merz bmw tuhhh haha

      Delete
    2. perbandingan dahsyat sangat.. hahaha

      Delete
  5. nasib baik e'in tak pakai iphone.. cume pakai ipad je.. hihi.. tu pun mmg beli kabel ori..

    ReplyDelete
  6. Nad punya pun asyik rosak je hahah ganas sangat. Beli yang murah murah je sekarang ni takde sakit hati sangat kalau rosak hahah.

    ReplyDelete