Pages

March 4, 2016

Solat perlu budi bicara atau itu hak kita?

Solat tu perlu budicara majikan yang patut kita berhenti atau kita ada gak utk solat walaupun dipertikaikan?

Masuk ni da 2x cina opis pertikaikan kenapa kene solat 2kali sehari? Kenapa aku kene ambil masa 1/2jam utk solat? 

Kenapa kene solat 2x sehari? Zohor aku tak boleh nk solat time lunch sebab waktu rehat aku dr 12.30-1.15. 1.15 belum msk waktu pun. Utk asar aku blk pukul 6ptg. Sampai rumah dah pukul 7. Tu pun kalau tk jem. Tak sempat.

Kenapa aku solat 1/2jam?
Sebab opis aku ting 8 tgu lift turun ting 3 utk wudhu + tgu lift lg turun ting LG utk ke surau + settle tgu lift lg utk ke ting9 time solat aku akan pos brg dan ambil document sekaligus kemudian turun tangga ke level opis iaitu ting8. 
Dia nak aku settle solat dan keje pos brg dlm masa 15minit. Hummm 

Ni la rupa surau yg daif sgt. Yg sgt panas. Dlm tu merupakan tempat sampah + tempat tersusunnye outdoorunit aircond office. Bahang dia kau da terasa saat langkah kaki kat pintu surau. Tu la tempat cina tu kata aku melepak hummmm

Mcm mana aku nk rasa happy keje????


6 comments:

  1. Kalau ada kerja tempat lain, selamba je lah tukar. Teruk sangat dah saya tengok ni..

    ReplyDelete
  2. susah bila diorang x paham..

    ReplyDelete
    Replies
    1. tuh la. smpai kita jd da x respect dorg plk jd tk syok kje

      Delete
  3. ya Allah.. kekadang mmg ade company yg tak phm.. tmpt keja e'in dulu, kite baru pegi 5 minit, bos dh bising sibuk cari.. tp alhamdulillah tmpt skrg takde masalah lgsg kalau e'in nak pegi solat..

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu la ssh. mmg solat tak lama tp kene amek kira la tgu lift masa nak ambil wudhu lg. dia igt solat depan pntu opis ke kn

      Delete