Pages

March 8, 2016

Bahagia ditayang atau sekadar simpanan kenangan kita dia masa akan dtg?

Entri sebelum ni ada sy ckp yg kami bakal berhoneymoon. Org terdekat mula tnya mana gmbr honeymoon??


Sedang aku duduk aku tersinggung dengan satu gmbr dr kwn aku di ig. Tersingguh mksdnya aku sedih bila tgk. Masa tu Aku duduk dan aku pndg diri sendiri. Aku ni selalu gk tunjuk gmbr yg mgkin org lain pulak tgk tersinggung. mungkin kan. 


Aku tnya seorg kwn perempuan bujang yg sgt baik dgn aku.  
Dulu aku upload gmbr nikah/gmbr dgn suami. Apa yg kau rasa?

Dia kata dia sedih sbnrnya sbb dia masih belum berkahwin.

Jadi sejak tu aku mcm teragak2 nk letak gmbr dekat ig/fb. Hmm 

"Jika kita tnjuk makanan yg kita makan barangkali org yg kekurangan duit nk beli akan terliur.
Jika kita tnjuk kebhagian kita pada org lain mgkin org yg sedang berduka cita berasa hiba
Jika kita tnjuk kita bercuti mungkin org yg kurang berkemampuan akan berasa sedih."

Oh ye aku berhenna ni dekat pantai cenang 





5 comments:

  1. Ada betulnya di situ. Sebab tu orang cakap kalau nak buat apa-apa biar berpada-pada. Jangan berlebihan. Kalau yang berlebihan tu orang mula terasa. Tapi kalau niat kita sekadar untuk kenangan kita apa salahnya kan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul2 dlm fb/ig mcm umum sgt org yg kenal rapat pun ley terasa..kalau dlm blog tkpe kot hehe berpada2 gk la kot heeee

      Delete
  2. boleh je nak share... itu gunanya platform FB dan IG... cuma perlu berpada pada, jgn berlebih lebihan... klu nak share sikit pun x boleh, elok tak payah ada FB dan IG...ehhh

    ReplyDelete
  3. tapi kalau nk jaga hati semua prang, pakai tak upload langsung la.. hahaha.. bagi saya, key dia adalah sederhana..
    org yg upload, sederhanalah.. bukan x boleh upload langsung, tapi berpada.
    orang lain, bersederhanalah dalam terasa. ni kalau upload semua bnda nk terasa, baik x payah online.. dok dalam tempurung senyap2 jangan kacau orang.. hehehe...

    ReplyDelete
    Replies
    1. btol2 kene berpada2 je bersederhana. org pndai la menilai bersederhana ngn over tk igt dunia kn..

      Delete