Pages

January 10, 2016

Bercuti Yang Tak plan.

31\12. Tu la kami ni cuti Tak sama hari dah tu nak apply cuti untuk holiday mmg payah la. Jd andai jatuh hari cuti sama mmg selalu gi bercuti Tak plan ni.......
Sampai melaka jam 10mlm call hotel semua da penuhhhhh. Adoi igt nk start sek byk da yg Tak bercuti. Last Dpt hotel de mawardah dekat dgn Bandar melaka boleh jln kaki je utk ke bndar melaka. Kecewa je mcm rumah tumpangan. Bkn nk complain buruk tilam bntal Tak empuk ke apa. Tapi Kotor. Bilik ting 3 naik tanggaaaaa, masuk2 bilik depan pintu bilik air ada cadar sarung tilam Kotor tuala dia longgok kt lantai. Mcm orang baru lepas guna bilik tu utk "checkin" adoi geli betul laaa. Masuk bilik air lak dlm penuh rambut Tak cuci. Apa boleh buat habiskan malam tu esok pukul 7pg try call2 hotel yg kami nak pun penuh.

Terus start kete kat mulut suami ckp nak gi port Dickson bila masuk highway suami tuju ke johor haha. KFC kat johor. 1st time jumpa KFC sesantai mcm ni mkn tepi laut. Sekali tgh mkn hujan habis makanan trrbang kecuali pinggan ayam. Hehe pusing lagi cari hotel kat johor hotel yg kami nak pun penuh gak adoi takde rezeki nk tido hotel kot hihi  terus tuju JPO. Hilang ingatan (shopping) beberapa jam jap kemudian keluar 5.30 selamat sampai jam 7.30................. Balik pandang bilik bersyukur baik tido rumh sndiri Dr hotel yg menghampakan tu.






2 comments:

  1. wah dkat nak bkak sekolah pun hotel full lg..
    itulah agaknya lpas check out owner hetel tu x cuci kot trus bg guest..
    nak sangat kerja untung sampai kualiti pun x jaga

    ReplyDelete
  2. wahh sonoknyer honeymoon ghituu.., ;p

    ReplyDelete