Pages

December 11, 2014

dimana tempat perlindungan untuk kami?

setiap pagi aku melalui perjalanan yang agak jauh untuk sampai ke tempat kerja. sepanjang jalan projek rumah yang baru buat hampir 50% rumah yang memang JGN MIMPI UNTUK PENCACAI BELI. 45% rumah yang pencacai kene FIGHT KAW2 + kene letak downpayment 15k keatas.... dan lagi 5 % tu SAHAJA LAH rumah yang MAMPU MILIK yang dibina ala ala asal boleh dengan idea entah dtg dr mana yang WAJIBNYE rumah kos rendah tak payah ada balkoni tingkap jeee da cukup :( (aku tak paham kenapa dah tak de rumah ada balkoni utk perumahan kos rendah, adakah org biasa tak perlu cahaya dan berasa lapang seperti golongan yang berumah diatas tanah? dan bertambah tak paham kenapa makin menjadi jadi pembinaan rumah mahal2 ni??

kemudian bukak offer rumah mampu milik mari mari kita ramai-ramai berebut-rebut untuk memiliki TEMPAT PERLINDUNGAN. tp daftar dulu nanti MUNGKIN LAA AKAN DIPANGGIL untuk masa acara perebutan beramai-ramai. tarikh tuh belum ada lagi NANTILAH AKAN DIBERITAHU.. sementara tu gi menyewa jgn risau byk rumah da dibeli org KAYA KAYA pi sewa dengan mereka.. AYUHHH KAYAKAN LAGI MEREKA :DD

4 comments:

  1. Harga tanah dan harga bahan binaan makin naik sebab tu pemaju kena buat rumah mahal mahal.... kata diaorg la, bukan saya yang kata :-)

    ReplyDelete
  2. Harga rumah terlajak mahal sangat sekarang ni risau pulak hmm. Harga bahan memang mahal tapi ingatlah dunia construction is dirty. Kadang bahan yang diguna dikurang or contractor amik duit or developer amik untung terlalu tinggi. Hmm

    ReplyDelete
  3. Harga rumah sekarang memang masalah nasional. Tapi, most pemimpin kita buat tak reti je macam bukan perkara besar. Padahal rumah ni tergolong dalam keperluan asasi kehidupan.

    ReplyDelete
  4. dugaan rakyat malaysia... hmm..
    sabor jela..
    syukur, malaysia kan masih aman.. pfftt...

    ReplyDelete