Pages

July 5, 2014

selamat berpuasa & 'ehem ehem' Selamat Pengantin Baru Baru baru "baru 2minggu" hihi


Semoga kita sama sama mendapat kebaikan di bulan yang mulia ni. buih teh tarik pun boleh tertarik kalau tengok waktu sekarang ni HAHA

14 JUN 2014
Selamat menjadi seorang isteri.


14hb lepas aku pilih untuk "Nikah Gantung" (bunyinya amat mengerikan) atau bunyi yang lebih islamik "Nikah Khitbah"
Seperkara yang membezakan di antara akad nikah dan khitbah ialah kedua-dua pasangan khitbah tidak tinggal bersama sehinggalah selesai majlis perkahwinan dijalankan. Pada dasarnya, mereka berdua adalah suami isteri dan halal untuk melakukan apa sahaja yang difikirkan untuk mereka melakukannya.



Rasulullah s.a.w. akan berkata, "(Semoga Allah memberkati kamu dan melimpahkan berkat kepada kamu dan menghimpunkan kedua kamu di dalam kebaikkan.)"

InsyaAllah semua akan dijemput ke majlis sanding 19/09/2014 :)

20 comments:

  1. wow.. siap khitbah lagi... selamat pengantin baru.. semoga berbahagia berkekalan hingga ke syurga.. amiin..

    ReplyDelete
  2. tahniahnyerr cikpuan ima tuuu., ghau ghauu ;-p

    ReplyDelete
  3. Tahniah ya. Selamat bergantung. Boleh? Hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehehe ucapan gitu pun boleh hehe thank you

      Delete
  4. Congrats puan imaaaa hihi semoga kekal ke anak cucu 😘

    ReplyDelete
  5. Congratulation Ima.... :D

    Regards,
    -Strider-

    ReplyDelete
  6. selamat pengantin baru ima.
    saya punye tahun depan :)
    pengantin lelaki bagi gelang eh??

    ReplyDelete
    Replies
    1. Semoga perancangan nik berjalan lancar ye :) aah gelang dan cincin.. cepat plan nak bagi apa nanti kat bakal hehe

      Delete
  7. selamat pengantin baru..congrats...lawanya pelamin tu..hantaran pun lawa..uolls pun lawa..haishhh;D

    ReplyDelete