Pages

May 28, 2014

nak menunjuk apa itu rasa..

Aku akan pilih cinta bersama family... Rasa itu akan datang selepas kita mendapat restu ibubapa. InsyaAllah :)

Alhamdullilah hantaran semua da siap beli tinggal nak hanta pi gubah.


"Menyayangi seseorang yang belum HALAL untuk kita mungkin boleh bahagia TAPI menyayangi seseorang yang HALAL buat kita jauh lebih bermakna dan bahagia".
aku memilih untuk berkahwin walaupun aku baru kenal dia seminggu jumpa dia 2kali terus aku terima pinangannye. dan skrg da 2bulan 19hari aku jadi tunang dia.. Walaupun sudah sampai tahap bergaduh sampai koyak document dan sijil kahwin terbelah dua.. tapi Alhamdullilah hubungan tidak terbelah lagi..
InsyaAllah akan menikah pada hujung bulan depan :)

21 comments:

  1. Mesti sakit bila family tak restu. Apa pun restu daripada family memang penting. Moga itu pilihan terbaik ameen :)

    ReplyDelete
  2. wow!! hehe restu keluarga tu penting sgt...kawin kalau xdak restu family rs mcm seksa la..huhu apa pun tahniah! kenduri jgn lupa pgl..hehe:P

    ReplyDelete
  3. tiada apa yang lebih indah buat sesuatu pasangan melainkan restu daripada ibu bapa.. :D

    Regards,
    -Strider-

    ReplyDelete
  4. Sokongan dan restu family memang penting. Lagipun, hubungan antara insan yang diikat melalui perkahwinan adalah sebahagian daripada fikrah manusia yang senantiasa ingin berkasih sayang dan berpasangan. Malah, dalam Islam juga menggalakkan umatnya supaya bernikah untuk menghindarkan maksiat.

    Menafikan hasrat untuk berpasangan adalah umpama menafikan hasrat untuk makan nasik ketika perut kita sedang lapaq kebuloq.

    ReplyDelete
  5. i know how u feel.
    dugaan banyak masa tunang ni..huhu
    insha allah, gaduh kejap je..pastu baik balik.

    ReplyDelete
    Replies
    1. amboi laki jaga tunang elok2 yeeeeeeeee

      Delete
  6. ganaih aih.. sampai terkoyak sijil kahwin.. hehhe..

    ReplyDelete
    Replies
    1. time koyak tak ingat time nak bagi kat tok kadi malu haha

      Delete
  7. 안녕하세요~ HI~ this is Twinscraftlife! please visit our blog shop! we sell various cool handmade stuff!! 꼭 오세요~~^^
    twinscraftlife.blogspot.com

    ReplyDelete