Pages

May 15, 2014

Liebster Award by Strider Buzz

Sebenarnya sy tak tahu sangat apa NI.. sy jawab soalan yang diberi je kot kan ? :p

1) Berapa umur korang ketika korang menulis entry ini?
22 tahun 1bulan 22 hari.. (ambil calendar kira nak tepat punya umur) Hihihi

2) Kalau diberi peluang menjadi menteri (selain PM) portfolio menteri mana yang korang berminat?
Menteri pelancongan.

3) Kalau diberi bakat berlakon atau menyanyi, yang mana satu korang akan kejar?
Berlakon.

4) Pasangan ajak date, Karaoke atau Movies?
movies. karaoke pergi ngan kawan kot sesuai.. 

5) Selain daripada blog, media social apa lagi yang korang suka guna?
-instagram melihat keindahan ciptaan Allah bila tgk gambar org selfie hehe 
-twitter boleh busy body sebab sesetengah org guna kan twitter tempat luah hal peribadi /perli org berbanding facebook ni org tak luah perasaan.. 

6) Tempat luar negara yang paling best korang pernah pergi?
insyaAllah nanti pergi. skrg takde lagi..huhu

7) Pernah tak menyesal buat sesuatu?
"manusia tak pernah lari daripada buat silap. dan manusia ni tak de yang sempurna "
pepatah tu da cukup menggambarkan yang ada banya sangat perkara yang aku rasa menyesal sebenarnya :(

8) Inspirasi nama blog korang
diri sendiri 

9) 3 perkara mengenai korang
-nak masa untuk berehat
-nak kuruskan badan
-nak buat majlis kahwin elok-elok, cantik-cantik biar sempurna..

10) Siapa yang mula mula menjadi inspirasi untuk korang buat blog?
diri sendiri 

11) Pendapat ikhlas mengenai blog aku.
err blogger yang saya akan kaitkan dgn KG BARU hehe


Terima kasih sudi tag saya Strider Buzz


18 comments:

  1. yeahhhh...mcm tu lah kira nya award ne..tp kalau tag dapat backlink...lagi best..hihihi...

    ReplyDelete
    Replies
    1. kene backlink la nii bagi best hehe

      Delete
  2. menarik sungguh wallpaper blog nie..
    kreatif :)

    ReplyDelete
  3. salam ukhuwah. singgah dari blog strider buzz. :)
    http://nad2nadzirah.blogspot.com/

    ReplyDelete
  4. Thanks sebab sudi jawab soalan liebster ini..hehehe..Obvious ek saya ngan Kg Baru..hehehe..biasa laa, sejak dari kecik dah membesar dengan falsafah Kampung baru kampungKu..hehehe

    Regards,
    -Strider-

    ReplyDelete
    Replies
    1. lepas ni boleh pinjam parking depan rumah tak senang nak makan kat suraya hahaha

      Delete
    2. rumah saya kalau nak parking pergi suraya jauh skit laa..kalau nak pegi restoran kapal tu dekat..hahaha

      Delete
    3. Hehe yeke... boleh la kalau gi makan kat kapal ketuk rumah ajak join sekali hehe

      Delete
  5. ha...ha.. muda lagi..
    owh ni mesti suka selfie jugak ni :)

    ReplyDelete
  6. ohoiii muda lagi ni..hehehe:P

    ReplyDelete
  7. Lawa background baru. Ni pic banyak-banyak ni tampal kat buku ke tampal kat dinding rumah? Hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. dinding rumah kat kg tu... gambar family semuaa dari kecik sampai besar...

      Delete
  8. owh.. baru 22 rupanya.. muda lagi la.. hehe

    ReplyDelete