Pages

May 12, 2014

Apa beza rasa nak kahwin dengan rasa bercinta?

1 : kalau bercinta tuh kalau marah jerit sekuat hati "PUTUS" lepas tu patahkan sim gi tepi tingkap baling sim jauh jauh... Memang tak fikir panjang dah..

bila lagi 4bulan nak kahwin. bergaduh nak sebut putus pun bunyi nye samar-samar jer apatah lagi nak patahkan sim buang. gaduh 5 minit jeee bila gaduh memasing hanta gambar parents gambar cincin.. sycho diri masing-masing.. HAHA

2 : kalau bercinta boleh la makan coklat dip & dip... movie setiap minggu.

bila nak kahwin keluar gi dating rumah parents je makan ngan bakal mak abah.. HAHA ada 2 point la aktiviti kat situ 
1 memang nak jimatkan duit 
2 nak sesuaikan diri ngan mak abah masing-masing ;p

3 : kalau bercinta malu nak bawak jumpa ahli kelurga sgt la. bukan pe takut tak jadi. tak kan nak bawa 10calon? bertukar ganti...

bila dah nak kahwin ni saudara jumpa tak tanyaa kita dulu tanya "mizi mana mizi" HAA besar pengaruh tunang aku ni...hehehe

4 : bercinta selindung perangai sebenar selagi boleh

bila dah nak kahwin ni sedaya upaya nak bagitahu sifat sebenar, situasi sebenar, perkara sebenar semua yang benar benar belaka... supaya bila dah kahwin tak la terkejut pasangan kita nanti :)





mak abah melawat mak abah mizi. Semua pengalaman aku ngan dia adalah pengalaman pertama buat aku. aku hargai seperti mana kau hargai aku. 

Semoga Allah kekal kan rasa kasih sayang kita dan dikekalkan jodoh kita bersama... Amin...

Jadi sesapa yang sedang bercinta tu kahwin laa.. tak syok mana bercinta ni.. aku doakan bertemu jodoh untuk semua orang :)

17 comments:

  1. Semoga hubungan ima dan mizi kekal hingga jannah...in shaa Allah Amin

    ReplyDelete
  2. pergh.. dah jadi expert bab kahwin ni.. hehehe...

    ReplyDelete
  3. moga ada jodoh dengan si dia :)

    ReplyDelete
  4. yeahhhh....sape dah ade calon tu,kawen lah cepat2 kan ma..best wooooo...

    ReplyDelete
    Replies
    1. betulll ulasan dr yang dah kahwin hahaha

      Delete
  5. tak dinafikan percintaan dan perkhawinan itu adalah 2 benda yang berbeza walaupun nampak macam sama..hehehe..

    Regards,
    -Strider-

    ReplyDelete
    Replies
    1. nampak sama tapi hakikat tak serupaaaaaa

      Delete
  6. ni yang buat tak sabar nak kahwin jugak ni..hehe
    tunggu masa je.
    tapi part jumpa parents belah dia memang kena biasakan selalu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. HEHE cepat sikit nick kita naik pelamin sama2 hahaha

      Delete
  7. he..he.. rasa best baca..
    doalah smoga diri ni cpat btemu jodoh..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sampai masa nanti akan bertemu :)

      Delete
  8. huhuhu nak kawen dah laaa neh erkkk hihi syok2

    ReplyDelete
  9. Peh peh pehh, orang dah nak kawin macam ni lah dia ehehe. Tak sabarnya nak kawin jugak! <3

    ReplyDelete