Pages

March 12, 2017

Sekeping hati yang nakal kadang kala terbang merata sehingga terbawa bawa ke dalam mimpi. Nakal sungguh kamu.....

March 5, 2017

Bukan pe berkhusnudzon......

Naif : mudah terpedaya/mudah percaya/lurus
Dalam bahasa lembut sebenarnya berkhusnudzon "bersangka baik"..

Jangan terlalu naif sampai membuka peluang orang untuk amek kesempatan. Jangan naif dengan mempercayai bulat- bulat kata orang. Kalau dengar khabar angin sungguhpun tak nak menghukum orang tu tapi hang boleh ambil langkah berjaga-jaga. Jangan terlalu fikir "tak kan la org mcm tuu teruk perangainya". Ye orang zaman minyak naik tiap2 bulan ni jangan percaya haih. Hang jaga diri hang berkawan biar bertempat. Orang baik nak tolong kita tu tak berapa ramai da.. Yang nak ambil peluang tuuu dok beratur......

Aku baik ngn si A. Tp org dok kata da si A ni ada niat lain.. Aku bantai blh tak percaya sgt aku anggap tu khabar angin. Si A ni baik laa. (siap bela lg HAHAHA). Lepastu jadi betol depan mata aku apa si A buat aku terus flashback blk khabar angin org cerita tu aah sgt terang2 aku ni naif orgnya hmmmmmm jgn kata org tak tergamak buat ye..

March 1, 2017

Hargai diri dulu..

Selamat kembali! rupanya sibuk gak duduk rumah ni jd lebih sibuk berbanding duduk di opis. bkn rasa sibuk apa masa berlalu cepat haha kt opis lambat sgt rasa...sudah sebulan dirumah. Ramai yg kata sungguh ke ni ambil keputusan nk berhnti di saat ekonomi tak baikkkk. Da la letak notis lepas tarikh daftar brim ditutup. Tk sempat nk dftar layakkan diri dpt brim.. Hahaha

Duit mmg cukup penting. Tapi kalau da smpai 4tahun kau asyik moody 24jm disebabkan bos kt tmpt keje bt apa kan??? Hidup kau bukan utk disia sia kan dgn melayan org tak betul mcm tu. Bimbang satu je lagi lama kau bertahan akhirnya di masa tua aku dpt penyakit gila dia... Hahahha

Skrg tgh pk apa yg kita blh buat ekk??





December 31, 2016

Percutian di Langkawi 2016

 25 Feb 2016 kami pergi Langkawi 4 hari 3 malam. " Langkawi Langkawi !! " Tak pernah buat kami jemu :) ni kira kali kedua tapi kali ni pergi mana mana lah tempat/pengalaman yang tak pergi masa tahun 2014...  




 LANGKAPURI INN, PANTAI CENANG
2 kali menginap kat sini paling best sebab dekat dengan pantai cenang. bilik biasa tp nk cerita harga ke apa semua da tak ingat hahaha ok la share nama ngn gmbar je pun ok kan 



2016 : Dapat gak naik SkyBridgeLangkawi. tahun lepas pg tutup. lantai berkaca igt lebar sikit tp cenonet jee ye. hehe tp tu pn da seriau tgk..
  dalam 1 package boleh masuk 3DArtMuseum

Foto Ima Razak.








tak cukup lagi kan gambar?? hihi
akk bagi lagi.


2016 ni tetap pusing pulau tapi kali ni naik boat. kami dapatkan perkhidmatan dekat AB TRAVEL STATION... ambil trip pagi dan petang. (trip apa nama wey wey?? lupa da, lupa tp ada hati nak cerita haha ).. pulau dayang bunting, beras basah apatah lagi lupa da :)



 gambar buah hati belanja satu


(bukan screen kotor mmg ada dot kt bawah mata heee)



balik merasa naik ERL :



Sekian, cerita Langkawi 2016 akak 

Selamat Tahun Baru 2017 :)

December 24, 2016

Penjimatan memilih barang dapur

Kak ipaq : beli beras jenama apa ni? Sedap lak rasa beras dia.
Aku : tak tahu la akk sbb beli apa pun focus pada harga. Tiap2 bulan beras yg harganya paling murah itu lah menjadi pilihan..lnsg tak tgk jenama.

Dapat jimat 50sen satu brg pn da ok da hahaha
Dgn sifat kedekut haji bakhil tu pun belanja brg dapur cecah 2-3 ratus tau tu tak dikira barang basah tiap2 mgu 100.. Mkn utk 2org masih jimat lg ke makan dirumah??

Tetengah pagi buta cm ni terindu nk tulis kat blog. Tengah jalan , makan , drive time time buat keje la memacam benda terlintas nk tulis kt blog. Bila bukak je tkde benda nak cerita..

October 27, 2016

ah kau byk alasan !



Janji sabtu,

JANJI : sabtu kawan tunang & pukul 9pagi nak ke rumah dia.

da siap sepatutnya suami balik jam 8pagi tu (suami balik baru keluar ye) tup tup smpai pukul 12tgh hari suami masih belum balik ada kes dan suami mintak aku pergi pejabat dia je..

Maka Perjanjian itu Batal.

Janji ahad.

JANJI: kawan sekolah rendah kahwin. budak ni rajin datang majlis org termasuk majlis aku pn dia datang.

tapi FIL masuk ijn. tidak smpai hati nk pergi kenduri kami terus ke ijn..

Batal lagi janji ahad tu.

sabtu ni pula kawan baik pengapit ku nikah..

aku cuma mampu ckp insyaAllah akan datang........

aku cuma harap jangan sesekali pandang remeh pada alasan yg orang berikan. INGAT! Zaman hidup penuh alasan ni zaman tak matang k! sekarang ni zaman matang zaman serius ! semoga segala gala yang dirancang dipermudahkan :)




October 17, 2016

Tips untuk cable usb apple tahan lebih lama



Siapa pengguna apple akan tahu betapa teruknya kualiti cable usb... Habis jaga pn mesti nk rosak jugak.. Rasa mcm cable samsung tu semua lagi ok kot... Penah merasa tukar cable 3kali masa pakai ipad (  zaman blaja pakai duit ptptn ). Masa tu gigih beli cable ori RM89.. Baru ni kan ada dapat lucky draw iphone baru pakai.3bulan cable da rosak beb..

cite dia skrg ni Org tak pakai la cble ori........

Betol korg gi beli yg tak ori ok. Sama je tahan lama juga betri phone kalau cable rosak lagi pun tak sakit hati sgt. Harga pun RM 6.50 kat d.i.y hehehe





October 12, 2016

pilihan hadiah utk suami (eceh) bagi comment sikit :)

HOBI @ PHONE ? ? ?
Mana satu yang bagus kalau nk bagi hadiah pada suami
harga sama.
TAPI
phone nmpk mcm berguna boleh pergi jauh yang hobi ni hurmm jenis hobi tak lama sgt nti mai hobi lain pulak hahaha tp hobi ni yg dia nak sgt..

Bagi comment sikit :)

September 23, 2016

doakan untuk saya.


"YaAllah yatuhanku permudahkan yaAllah"
doa kan untuk saya ye kawan-kawan :)

September 19, 2016

"YaAllah yang tiada siapa yang dapat menghalang akan segala sesuatu yang engkau berikan dan tiada sesuatu pun yang dapat memberikan segala yang engkau halangi, tak berguna kegigihan orang yang berusaha jika tiada keizinan dan taufik daripadaMu".